Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ"






ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Ένας από τους πιο νέους συλλόγους της Αεξάνδρειας είναι η «ΕΣΤΙΑ  ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ» η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Αύγουστο και σήμερα αριθμεί 55 περίπου μέλη.
Στο λίγο αυτό χρονικό διάστημα όμως κατάφερε να παρουσιάσει σημαντικό πολιτιστικό έργο  και από ότι μου εξηγεί ο πρόεδρος…έπεται συνέχεια.
Σημερινός μου συνομιλητής ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Νταμτσιόπουλος.
« Ο σύλλογός μας κύριε Γιώργο ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο έχοντας σαν μοναδικό στόχο την συνέχιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας στην ευρύτερη περιοχή του Ρουμλουκιού.
Θα μου επιτρέψετε να σας παρουσιάσω το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου που είναι επταμελές και αποτελείται από άτομα που δίνουν και την τελευταία τους ικμάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΜΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟς       ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ          ΠΙΤΣΑΡΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΑΜΙΑΣ                     ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΜΕΛΗ                        ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
                                   ΠΑΝΤΑΖΗΣ  ΝΙΚΟΣ
                                  ΝΤΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ο σύλλογός μας παρά την νεαρή του ηλικία κατάφερε να συγκεντρώσει 285 χορευτές, οι οποίοι πλαισιώνουν τα 9 χορευτικά τμήματά του.
Χοροδιδάσκαλοι  και υπεύθυνοι των χορευτικών τμημάτων είναι οι πολύ γνωστοί για την αξία τους στην Ημαθία, Τσιάρας Αχιλλέας, Γιούλη Δήμου, Δαοκοπούλου Θεοδώρα.
Ο σύλλογος αν και είναι σχετικά πολύ νέος έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και προσπαθούμε να είμαστε αντάξιοι της αγάπης και του ενδιαφέροντος που μας έχουν δείξει οι φίλοι μας και οι κάτοικοι της πόλης.
Φέτος συμμετείχαμε  στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Σούλι Σερρών, ενώ το παιδικό χορευτικό μας τμήμα έλαβε μέρος σε χορευτικές εκδηλώσεις στον νομό Σερρών, στην Αγκαθιά, στην Ξεχασμένη και στις εκδηλώσεις του ΤΕΑΣ Αλεξάνδρειας.
Οι εκδηλώσεις του συλλόγου μας αρχίζουν το Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς κατά την διάρκεια των οποίων τα Ρογκάτσια μας γυρίζουν σε όλη την πόλη χορεύοντας και τραγουδώντας.
Αναβιώσαμε το παραδοσιακό έθιμο Κόλιντα Μπάμπω Κόλιντα, ανάψαμε φωτιές, χορεύοντας και πηδώντας πάνω από αυτές.
Φέτος με την έλευση του Νέου Έτους εκδώσαμε ένα αξιόλογο ημερολόγιο με ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των σπουδαίων λαογράφων της περιοχής μας των κυρίων  Γιάννη Μοσχόπουλου, Γιώργη Μελίκη και Γιώργη Μελιόπουλου.
Προσπαθούμε  να βοηθήσουμε  κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες της πόλης μας προσφέροντας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τρόφιμα  και ρούχα. Τον Ιανουάριο κόβουμε την παραδοσιακή βασιλόπιτα με την συμμετοχή όλων των μελών και φίλων του συλλόγου.
Φέτος συμμετείχαμε  με μεγάλη επιτυχία στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Μελίκης   με 50 περίπου άτομα και με ένα μεγάλο άρμα με τον τίτλο Je sui Arni.
Για τους μικρούς του συλλόγου μας διοργανώσαμε ένα Μασκέ Πάρτυ και ένα Ντίσκο Μασκέ Πάρτυ για τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατά την διάρκεια των οποίων διασκεδάσαμε και περάσαμε πολύ ωραία.
Έχουμε πολλά σχέδια για το μέλλον του συλλόγου μας όπως η δημιουργία τμήματος χορωδίας, θεατρικής ομάδας και την αναβίωση ενός άλλου εθίμου του τόπου μας, που είναι οι Λαζαρίνες την Κυριακή του Λαζάρου.
Δυστυχώς δεν έχουμε καμία οικονομική βοήθεια και προσπαθούμε να επιβιώσουμε στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις.
Στεγαστήκαμε σε  ένα από τα πιο παλιά της πόλης  που είναι το ιστορικό κτίριο ΚΑΤΗ στο οποίο προσπαθούμε να δώσουμε την αίγλη που του ανήκει.
Κλείνοντας ευχαριστούμε εσάς, την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ και όλους τους φίλους που μας στηρίζουν, υποσχόμενοι ότι με πολύ δουλειά  και όρεξη θα προσφέρουμε σημαντικά πράγματα στον πολιτιστικό ορίζοντα της πόλης μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου