Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

     "  ENA TAΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΡΟΓΟΝΙΚΗ ΓΗ ΤΟΥ ΑΤΑΠΑΖΑΡ"

Πρόλογος


Αυτές οι συμπαθέστατες  περιγραφές ταξιδιωτικών εντυπώσεων ,κρύβουν μέσα τους την γοητεία ενός παραμυθιού αλλά και το ενδιαφέρον μιας αληθινής ιστορίας .
Στιχομυθίες, συμπεριφορές, αναπάντεχα περιστατικά, όταν αυτά αναφέρονται σε αληθινά πρόσωπα και συνδέονται με γνωστά τοπωνύμια, θάλπουν τον αναγνώστη.
Κι αν τυχαίνει να έχει ο συγγραφέας το χάρισμα της καλλιλογίας και την ικανότητα να διανθίζει την διήγησή του με χιούμορ και καλοπροαίρετη κριτική, η ανάγνωση ενός τέτοιου κειμένου αποβαίνει απολαυστική και ο αναγνώστης πρέπει να χαρακτηρισθεί προνομιούχος.
Το βιβλίο του Γιώργου Κοτζαερίδη << Ένα ταξίδι στην πατρογονική γη του Ατάπαζαρ >> έχει όλα τα παραπάνω στοιχεία.
Επί πλέον ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ειδικού αναγνώστη, εκείνου δηλαδή για τον οποίο γράφθηκε και στην καρδιά του οποίου κατά κύριο λόγο απευθύνεται .Και αυτός δεν είναι άλλος από τον υπό την ευρύτερη έννοια συμπατριώτη του συγγραφέα.  
Είμαι πεπεισμένος για την συναισθηματική αλλά και την φιλολογική αξία του βιβλίου. Γι’ αυτό  με προθυμία αποδέχθηκα την πρόσκληση που με απηύθυνε ο συγγραφέας και με την οποία με ζητούσε να προλογίσω το βιβλίο του. Ένα βιβλίο που θα τέρψει τον αναγνώστη. Ιδίως όμως θα συγκινήσει εκείνους που είχαν κάποτε γνωριστεί  με τα τοπωνύμια του ταξιδιού κι αυτούς που στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει την ταξιδιωτική διαδρομή προς τις αλησμόνητες πατρίδες .

Ορέστης Σιδηρόπουλος


Ιατρός –Αντινομάρχης Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου